Vakantie naar Rusland een aanrader

Rusland is na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie met zijn oppervlakte van 17.098.242 km² nog steeds het grootste land ter wereld. Het land ligt in twee werelddelen; Azië en Europa. Door veel mensen wordt Rusland geassocieerd met communisme, kou, armoede, kalasnikovs en wodka. Terwijl Rusland ook gebieden heeft waar het zomers 35 graden is en in de winter niet kouder is dan in Nederland. Rusland heeft prachtige steden zoals Moskou en Sint Petersburg en prachtige natuurgebieden. Bij Sovjet Reizen heb je een ruime keuze uit vele verschillende soorten reizen naar Rusland. Het aanbod van Sovjet Reizen bestaat uit reizen naar Moskou, Sint-Petersburg en een combinatie van beide steden. Als je op zoek ben naar een rondreis door Rusland, dan kan je een reis boeken langs de historische dorpen en steden van de Gouden Ring van Rusland. Al ben je meer op zoek naar een stedenreis, dan is de reis naar Moskou of naar de cultuurhoofdstad Sint-Petersburg een aanrader.

Moskou
Het centrum van Moskou is het protserige Rusland. Deluxe warenhuizen, dure auto’s en plastische chirurgie vliegen je om de oren. De stad beschikt over een ruime keuze aan trendy bars, hippe restaurants en louche nachtclubs. Het Rode plein en het Kermlin is een absolute hotspot qua architectuur. Daarnaast is een ritje met de metro ook een aanrader, want in Moskou vind je de mooiste metrostations ter wereld.

Een keuze uit bezienswaardigheden:
• Het Novodecihyklooster
• Het Gorki-Park met diverse activiteiten en ontspanningsmogelijkheden

Musea:
• Het Poesjkinmuseum
• Het Tretjakovmuseum
• Het Literatuurmuseum
• Het Museum voor Volkskunst

Sint Petersburg
St. Petersburg is het culturele hart van Rusland stad met het Winterpaleis, de Hermitage, de weidse grachten en stijlvolle bruggen. Overal in de stad vind je Musea, theaters en nachtclubs. Het is zeker de moeite waard om een excursie te maken naar het ‘Russische Versailles’, het voormalige buitenverblijf Peterhof.

Een keuze uit bezienswaardigheden:
• Het Dekabristenplein met Ijzeren Ruiter
• Het Paleisplein
• De Hermitage
• Het Zomerpark
• Het Kirovpark
• Nevski Prospekt

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *