Tijgers spotten in het wild!

Tijgers zijn verreweg mijn favoriete dieren. Helaas is het niet heel handig om een tijger als huisdier te hebben dus moest ik settelen voor een kat. Toch blijft het mijn droom om de grootste katachtige van onze planeet een keer in het echt te bewonderen. Helaas worden deze prachtige dieren met uitsterven bedreigd. De tijger populatie is de afgelopen 50 jaar met 90% afgenomen, dit als gevolg van jacht en verdwijning van oorspronkelijk leefgebied. Gelukkig is wel weer een stijgende lijn te zien in de tijgerpopulatie sinds 2010, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn nog een aantal plaatsen op de wereld waar je deze prachtige dieren kunt zien, hier kun je lezen waar!

Waar vindt je tijgers in het wild?

De helft van alle tijgers vindt je in India. Dus dat is ook de meest aannemelijke land om naar toe te gaan al wil je tijgers spotten in het wild. Ik heb 3 interessante parken voor je op een rijtje gezet, om je kans te vergroten een tijger te spotten.

1.     Bandhavgarh National Park

Is een park waar 50 tijgers leven, daarmee heeft het de meeste aantal tijgers in het wild op een oppervlakte. In het verleden leefde hier ook de witte tijger maar die is helaas verdwenen. Het beste tijd om hier een tijger te spotten is van april tot juni.

2.     Ranthambore National Park

Dit is een van de grootste parken van India met ruim 1.300 km2. Tegenwoordig is het een van de beste plekken ter bescherming van de tijger. Dit is ooit wel anders geweest, in de jaren 60 werd hier nog volop geschoten op tijgers. Hier heb je grootste kans om een tijger te spotten in april en mei.

3.      Kanha Tiger Reserve

Ook wel het Kanha National park genoemd. Dit is het grootste parken bevindt zich in de Ranthambore National park. Het is ook een bekende park omdat de jungles van dit park de schrijver van het wereldberoemde verhaal The Jungle Book heeft geïnspireerd. Dit park bevat grote open vlaktes wat het spotten van een tijger aanzienlijk maakt. April tot juni zijn de beste maanden om tijgers in het park te spotten.

Bron: Wildlifespotten

Bezoek de website.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *