Voordelen autovakantie

Je wilt graag met de auto op vakantie. Persoonlijk vind ik de autovakantie één van de leukste manieren van reizen. Mocht je geen auto hebben, kan je een auto huren voor vakantie. Naast dat het een fijne manier van reizen is, heeft het een aantal praktische voordelen om met de auto op vakantie te gaan. In dit artikel benoem ik deze voordelen.

1. Flexibiliteit

Een belangrijk voordeel is dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Hierdoor bespaar je reistijd en ben je flexibeler. Ook sta je niet op tijd voor een bus die je naar het strand brengt. Zo hoef je van te voren niet te plannen wanneer je wilt vertrekken naar een andere locatie. Met de auto is het eenvoudig: je voert je bestemming in je navigatie en je bent klaar om te gaan. Onderweg kan je stoppen wanneer je wilt als je mooi uitzicht ziet. Dit is als je met het openbaar vervoer gaat helaas niet mogelijk.

2. Auto huren is goedkoper dan excursies

Op vakantiebestemmingen worden er relatief dure excursies aangeboden. Als je georganiseerd op pad ga ben je al gauw € 40 tot € 60 per persoon kwijt voor een dag. Ter vergelijking: een auto huur je al snel voor € 30 per dag. Zeker als je met meer dan twee personen bent is dit veel voordeliger. Als je niet met de auto bent heb je geen keuze, maar nu kan je zelf kiezen of je georganiseerd op pad gaat of niet.

3. Bagage

Een belangrijk voordeel is dat je minder selectief hoeft te zijn met het inpakken van je bagage. Wanneer je bijvoorbeeld met het vliegtuig gaat moet alles passen in één koffer. Hoe goed je ook bent in inpakken, je moet toch een keuze maken. Nu kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een extra paar grote wandelschoenen in te pakken. Tijdens een autovakantie kan je al je bagage gewoon in je auto duwen. Bovendien hoef je op vakantie niet na te denken over je aankopen. Zie je bijvoorbeeld een mooi vaas voor je moeder? Onvoldoende ruimte in je koffer hoeft nu geen reden te zijn om geen souvenirs mee te nemen. Het enige wat je hoeft te doen bij thuiskomst is je bagage eerst langs huis te brengen voordat je je auto weer inlevert bij je autoverhuur.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *