Welke reisverzekering heb ik nodig?

Als je op vakantie gaat, is het van belang dat je een goede reisverzekering afsluit. Dit is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld, maar voor sommigen ook niet. Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. Kortlopende reisverzekeringen voor als je maar één of twee keer per jaar op vakantie gaat. Maar ook doorlopende reisverzekering, die handig zijn als je meerdere keren per jaar naar het buitenland gaat.

Waarom moet ik een reisverzekering afsluiten?

Misschien denk je nu wel; waarom is het nodig om een reisverzekering afsluiten? Ook al is er nog nooit wat gebeurd tijdens je vakantie, het is erg onverstandig om zonder verzekering op vakantie te gaan. Vooral bij ziekte of een ongeluk is goede hulp erg belangrijk. In het buitenland kunnen medische kosten erg hoog oplopen en deze kun je vaak niet zelf betalen. Een reisverzekering met dekking van medische kosten zorgt voor een vakantie zonder zorgen. Maar als bijvoorbeeld je geld of je mobiel zijn gestolen, kan een reisverzekering dit ook vergoeden.

Reisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. Je kunt kiezen voor een standaardverzekering of deze uitbreiden met aanvullende dekkingen. Kies je daarbij voor een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering? Kortlopende reisverzekeringen zijn voor mensen die één à twee keer per jaar op vakantie gaan. Denk hierbij aan een zomervakantie en een wintervakantie zoals wintersport. Als je meerdere stedentripjes maakt in een jaar of een paar maanden gaat backpacken in een ver land, wordt een doorlopende reisverzekering sterk aangeraden. Hoe vaak je ook op vakantie gaat, je bent het hele jaar verzekerd.

 

De hoogte van de premie

Als je de premies van verschillende reisverzekering aanbieders bekijkt, zie je soms hele verschillen. Meestal heeft dit te maken met de polisvoorwaarden die verzekeraars hanteren, deze maken duidelijk op welke dekkingen je kunt rekenen als er iets gebeurd. Je bepaalt ook grotendeels zelf hoe hoog je premie is. Een reisverzekering kun je namelijk helemaal naar jouw eigen wensen samenstellen. Deze aspecten hebben invloed op de hoogte van de premie:

 

    • Het gekozen dekkingsgebied: kies je voor Europa of wereldwijd?

 

  • De gekozen modules: uitgebreide of beperkte dekking
  • Duur van de verzekering: hoe langer de vakantie, hoe hoger de premie. Dit geldt niet voor doorlopende verzekeringen.
  • De gezinssituatie: ga je alleen of met een gezin op vakantie?

 

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *