Op vakantie naar Turkije; dit moet je weten

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Voordat je op vakantie gaat naar het mooie land is het van belang dat je je goed inleest. Turkije is een groot en divers land als het gaat om natuur, klimaat en toerisme. Aan de kusten is het land relatief plat, maar in het binnenland vind je er erg veel bergen. Ook zijn er erg veel mooie steden die je kunt bezoeken, denk aan Istanbul en Pamukkale.

Visum aanvragen

Voordat je op het vliegtuig naar Turkije stapt, dien je een visum te hebben. Je kunt dit visum gemakkelijk online bestellen. Het online visum, oftewel het e-visum, is maar liefst zes maanden geldig. Maar let er wel op dat je maar 90 dagen aaneengesloten in Turkije mag verblijven. Als je in het bezit bent van het visum mag je in deze zes maanden wel zo vaak als je wil Turkije binnenkomen.

Om het visum online te kunnen aanvragen, dien je in het bezit te zijn van een ID-kaart of paspoort. Deze moet nog minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de aankomstdatum in Turkije. Voor kinderen moet er ook een visum worden aangevraagd. Als je je visum hebt aangevraagd, dan duurt het maximaal 24 uur voordat je deze via de mail ontvangt.

Vaccinaties

Als je naar Turkije op vakantie gaat, is het handig om je laten in te enten. Je kunt er namelijk te maken krijgen met ziektes die je normaal gesproken niet tegen komt. Speciale vaccinaties kunnen je beschermen tegen deze ziektes. Verschillende vaccinaties en inentingen zijn:

 

 

  • DTP-inenting: dit is een algemene inenting die wordt aanbevolen voor alle reizigers die naar Turkije gaan. Deze inenting geeft een bescherming van tien jaar lang.
  • Hepatitis A en B: deze vaccinatie beschermt je tegen leverontsteking die wordt veroorzaakt met het hepatitis B virus. Deze wordt aangeraden voor alle mensen die naar Turkije reizen.
  • Hondsdolheid of rabiës: dit is een virusinfectie van de hersenen met dodelijke afloop. Het is daarom van belang om deze vaccinatie te nemen.

 

 

Let op; deze vaccinaties en inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen.

 

Valuta in Turkije

In sommige plaatsen in Turkije kun je gewoon met de euro betalen, maar op sommige plaatsen ook niet. In heel Turkije kan er betaald worden met de Lira. Als je van plan bent op een bezoek te brengen aan meer afgelegen gebieden van het land, heb je vast en zeker Lira’s nodig om te betalen. De koers van de lira kan erg verschillen, neem daarom pas in Turkije geld op of wissel het daar om. De makkelijkste manier om de Turkse Lira te verkrijgen, is door geld te pinnen in een Turkse ATM geldautomaat. Deze pinautomaten kun je overal vinden. Je kunt je geld beter niet wisselen bij een geldwisselkantoor. Hier betaal je vaak een hoog bedrag aan commissiekosten

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *