Een vakantiewoning in het buitenland kopen?

Een vakantiewoning in het buitenland, hoe fijn klinkt dit. Als je vaak op vakantie gaat naar hetzelfde land of zelfs dezelfde bestemming kan het  voordeliger zijn om een vakantiewoning te kopen. Je bespaart dan namelijk op de kosten van een hotel of appartement. En de tijd dat je er niet bent, kun je de vakantiewoning verhuren. Je verdient zelfs geld als je er niet bent. Ook hoef je geen rekening te houden met volle hotels of campings. Je kan op vakantie gaan wanneer je maar wil.

Kies de bestemming

Voor de bestemming van je vakantiewoning heb je waarschijnlijk al een land in gedachten. Italië omdat de temperatuur je daar erg aanspreekt of toch Oostenrijk door de prachtige natuur. Zoek van tevoren veel informatie over het land en de plek van bestemming. Een erg populaire plek voor een vakantiewoning is in Spanje aan de Costa. Hier kopen veel Nederlanders een vakantiehuis. Niet alleen om het gunstige klimaat, maar ook omdat je er vele mooie steden en stranden kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Costa Blanca met een kustlengte van maar liefst 244 kilometer.

Houd rekening met de kosten

Als je een vakantiewoning in het buitenland gaat aanschaffen, dien je hier eerst goed voor te sparen. De kosten en de moeite die het met zich meebrengt om een tweede huis te kopen zijn namelijk hoog. Zelfs simpel onderhoud aan het huis kan je al heel wat geld kosten. Ook zit niet iedereen het zitten om te klussen in de vakantiewoning. Houd daarom ook rekening met de bijkomende bouwkosten. Verder zijn er ook nog de kosten van de lokale belastingen en de hypotheek. Let op; de rente over de financiering van een tweede huis is niet aftrekbaar. Wat betreft de belastingen kan het geen kwaad om je van tevoren goed in te lezen over het belastingsysteem van het land van bestemming.

Maak geen overhaaste beslissingen

Een huis kopen in het buitenland kan veel lastiger zijn dan het kopen van een woning in Nederland. Het is belangrijk dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Plan verschillende bezichtigingen en houd goed contact met de makelaar. Maak ook tijd vrij voor het ontdekken van de omgeving. Je wilt natuurlijk wel dat je vakantiewoning in een mooie omgeving ligt. Houd ook rekening met de taal en de cultuur van het desbetreffende land. Contact met de makelaar kan nogal moeilijk zijn als je geen woord van de taal spreekt.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *