Een dagje Friesland

Wil jij je als een echte Fries voelen, maar weet je niet wat je moet doen in Friesland? Je kunt een dagje Friesland op verschillende manieren indelen. Friesland staat natuurlijk bekend om de rust en de mooie natuur, maar wil jij iets actiefs doen? De provincie heeft op dat gebied ook veel te bieden. Wij geven je een aantal mogelijkheden voor activiteiten die jij kunt doen in het mooie Friesland.

Eten in Friesland

Voor iedereen die van eten houdt, is Friesland de perfecte plek om nieuwe dingen te proeven. Friesland staat namelijk bekend om zijn bijzondere lekkernijen die zeker het proberen waard zijn. Sûkerbôle en een slokje Berenburg mogen niet ontbreken bij een dagje Friesland. Maar er zijn ook veel leuke restaurants te vinden in de provincie waar je lekker kunt eten. Visrestaurants, Italiaanse restaurants en tapasbars, noem het maar op. Als je een dagje weg gaat kun je de dag goed afsluiten bij een van de vele restaurants in Friesland.  

 

Bezoek de eilanden

Wist je dat een deel van de Waddeneilanden bij Friesland hoort? De Friese Waddeneilanden zijn totaal anders dan de rest van de provincie. Op de vier Friese eilanden vind je brede stranden, een mooie natuur en er zijn verschillende activiteiten te beleven. Je kunt er fietsen, paardrijden, wandelen langs het strand of zwemmen. Binnen een korte tijd sta je op de eilanden en het is dan ook zeer geschikt voor een dagje weg.

Ieder eiland heeft zijn eigen kwaliteiten. Vlieland is klein en overzichtelijk. Als je een rustig weekend wilt, dan is Vlieland de ideale plek voor een dagje of zelfs een weekendje weg. Wil je het toch wat grootser aanpakken? Dan is Terschelling een goede optie. Dit eiland is namelijk erg groot en heeft veel bossen, weilanden en dorpen. Ameland is het meest toeristische eiland van Friesland en ook veel toeristen trekken hier met lekker weer een dagje heen. Als je optimaal van de natuur wilt genieten, is een dagje Schiermonnikoog waarschijnlijk iets voor jou. Het hele eiland is namelijk een nationaal park vanwege de natuur. Je vind er veel duinen en stranden waar je heerlijk door kunt wandelen.

Varen op de Friese meren

Friesland staat bekend om zijn mooie meren. Het sneekermeer, het Tjeukemeer, het Bergumermeer en zo zijn er nog veel meer meren op te noemen. Huur hier eens een zeilboot of sloep of maak een dagtocht op een van de bijzondere schepen die er liggen. Combineer een dag varen op de Friese meren met één of meerdere overnachtingen op een van de mooie campings in Friesland. Hier staan vaak mooie vakantiehuisjes en hier kun je lekker uitrusten na een dag varen en genieten van de mooie natuur.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *