Er even tussenuit in Brugge

Ben je toe aan een weekendje weg? Steek dan de grens eens over en breng een bezoekje aan Brugge. Dit is de historische hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad heeft veel unieke bezienswaardigheden in zijn bezit, denk hierbij aan kerken, pittoreske steegjes, bruggetjes en grachten. Je vindt het er allemaal in Brugge. Houd er wel rekening mee dat het centrum autovrij is, maar alle bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken op loopafstand.

De Grote Markt

In het centrum van Brugge ligt een groot plein, de ‘Markt’. Deze grote markt bevindt zich in het hart van de historische binnenstad. Aan de zuidkant van het plein kun je een van de bekendste monumenten van de stad vinden, namelijk het 12de-eeuwse Belfort van Brugge, ook wel de Halletoren genoemd. De noordkant van de markt wordt gekenmerkt door de huizen met trapgevels. Ook is de Markt een goede plek om een hapje te eten of iets te drinken. Je kunt hier namelijk meerdere restaurants en café’s vinden.

 

Rondvaart in Brugge

Wanneer je naar Brugge gaat, zijn er een aantal dingen die je gewoon moet beleven. Eén daarvan is een rondvaart op de Brugse Reien. Verspreid over de stad zijn er verschillende plaatsen waar je op de boot kunt stappen. De rondvaart over de Brugse Reien duurt ongeveer een halfuur en laat je de mooiste plekken van de West-Vlaamse hoofdstad zien. Omdat het centrum van Brugge autovrij is, is een boottocht een goede manier om alle bezienswaardigheden in korte tijd ontdekken.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://pixabay.com/nl/dordrecht-rondvaart-boot-gracht-800335/

Hotels in Brugge

Een dagje Brugge is eigenlijk te weinig. Als je de historische stad echt goed wilt beleven, kun je er het beste overnachten. Er zijn in Brugge tientallen verschillende hotels te vinden. Kies voor een hotel midden in de stad of in het buitengebied. De beste locaties voor een hotel in Brugge zijn onder andere de Grote Markt, het Jan van Eyckplein en de Vismarkt. Als je meerdere dagen in de stad verblijft, kun je optimaal genieten van de sfeer en alle mooie oude gebouwen van Brugge bezoeken. Dit in combinatie met de heerlijke Belgische chocolade en Vlaamse frieten maken het bezoek aan Brugge helemaal compleet.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *