Welke plekken moet je echt zien in Tsjechië

Welke plekken moet je echt zien in Tsjechië

Je kan wel van Tsjechië zeggen dat het een veelzijdig land is waar je een paar van de mooiste plekken van Europa kan zien. Niet alleen de landschappen zijn indrukwekkend maar ook de steden zijn ongelooflijk charmant en tevens barst het er van de cultuur. Er is dus voor elke reiziger wel wat! Naast een camping Tsjechië of een stedentrip, wintersport of een zomervakantie zetten we in dit artikel een paar mooie plekken opnieuw in het zonnetje, zodat jij precies weet waar je moet zijn.

 

Praag

De hoofdstad van Tsjechië is een bruisend hart vol cultuur en met een stedentrip naar Praag ben je wel even zoet aangezien je jezelf kan verliezen in de straten die uit het middeleeuwse tijdperk stemmen. Naast de cultuur vind je er geweldige restaurants, pittoreske cafés en kan je er winkelen tot je erbij neervalt. Maar de grootste show stopper is toch wel het kasteel van praag, de 14de-eeuwse Karelsbrug en de astronomische klok op het Oude Stadsplein. Het uurwerk van de astronomische klok is zo bijzonder dat het zich kenmerkt als een van de meest gedetailleerde klokken ter wereld. Daar kan die Rolex nog wel wat van leren! Een leuke tussenstop daarentegen is om de uitkijktoren Petrin te beklimmen om vanaf daar te genieten van het uitzicht over Praag.

 

Moravië

Een camping Tsjechië zal je niet vinden in dit plekje. Moravië ligt in het oosten van Tsjechië en ligt in een streek die redelijk weinig wordt bereisd. Hier kan je dus naartoe gaan als je op zoek bent naar rust. Er zijn kleinschalige kampeerplekken die te vinden zijn op terreinen van lokale boeren. Hierdoor kan je dus first hand proeven van het echte traditionele Tsjechië. Wat deze plek zo bijzonder maakt is de ongelooflijke natuur. Als je echter toch zin hebt in een borrel is het ook mogelijk om even de studentensteden in te gaan die niet ver rijden zijn!

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *