Op avontuur!

De juiste spullen

Een dames tas leer of een heren tas leer, iedere reiziger die op avontuur gaat begrijpt als geen ander hoe essentieel de juiste spullen zijn als je voor een lange of korte tijd op reis gaat. Het kost misschien wat geld, maar je kan beter tassen aanschaffen die jaren meegaan dan een goedkope rugtas die binnen no-time kapot is.

 

Inspiratie

Zoveel landen en zoveel keuzes. Het is maar lastig als je ervoor kiest om een sabbatical te nemen. Want waar begin je nou eigenlijk? De eerste keuze die moet maken zijn de landen waar je heen wilt gaan, want op basis daarvan moet je een visum aan vragen en prikken halen bij de GGD. Om je even op weg te helpen, stel ik voor dat je jezelf deze vraag stelt: Wat vind ik belangrijk in mijn reis? Een aantal andere vragen die ik mezelf heb gesteld toen ik op reis ging. 1: Speelt het weer een rol? 2: Wat is mijn uitgave patroon? 3: Wil ik veel op excursies of zie ik wel wat er gebeurt? Deze vragen spelen allemaal een rol in je uitgavepatroon en in je voorkeuren.

 

Vraag je raak

Een hele simpele tip, waar je zelf waarschijnlijk ook al aan gedacht hebt is: vraag aan iedereen die een grote reis heeft gemaakt hoe het was! Daarnaast kan je vragen welke voor- en nadelen deze reis had en welke landen leuk en minder leuk waren. Natuurlijk is het een beetje alsof je naar een open dag gaat van een studie: je weet pas echt hoe het is als je zelf naar school gaat, maar een aantal tips kan nooit kwaad en je kunt gelijk inschatten of bepaalde landen wel of niks voor jou zijn. Veel plezier en succes ermee!

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *