Dit mag je niet missen in Namibië

Namibië ligt aan de westkust in het zuiden van Afrika. Namibië is een prachtig land met enorm veel bezienswaardigheden. Het land is daarom uitstekend geschikt voor een rondreis. Maak een camperreis zodat je onderweg eenvoudig kunt kamperen. Of maak een reis met de auto en slaap in verschillende accommodaties. Hoe je ook reist, tijdens een reis in Namibië zul je je ogen uitkijken. Er zijn bijvoorbeeld prachtige dieren te zien en er is een schitterend landschap.

Wilde dieren spotten in het natuurpark

In Namibië vind je een enorm natuurpark. Het is daarom zeker aan te raden om op safari in Namibië te gaan. In het natuurpark, genaamd Etosha Nationaal Park, spot je de mooiste dieren. Je ziet hier bijvoorbeeld olifanten, leeuwen, zebra’s en giraffen. In het natuurpark zul je aan de kust voornamelijk waterdieren spotten. Denk aan flamingo’s, pelikanen en dolfijnen. Op het park zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten, je zult je hier namelijk zeker een paar dagen vermaken.

 

De prachtige Sossusvlei

Namibië heeft een prachtig landschap. Doordat het een enorm land is, is het landschap erg gevarieerd. In het zuiden van Namibië ligt bijvoorbeeld Fish River Canyon. Hier kun je een wandeling maken terwijl je prachtig uitzicht over de canyon hebt. Daarnaast is de Namibwoestijn zeker een hoogtepunt in het Namibische landschap. Het bekendste deel van de woestijn zijn de duinen van de Sossusvlei. Dit zijn rood-oranje duinen die soms wel 300 meter hoog zijn.

 

Winkelen in de hoofdstad

Ook de hoofdstad van Namibië, Windhoek, is zeker een bezoek waard. Windhoek is een jonge en moderne stad. Je vindt hier dan ook moderne architectuur en je kunt winkelen in de verschillende winkelcentra. Ook het uitgaan in Windhoek is zeker leuk! Er zijn verschillende, restaurants, bars en nachtclubs. Daarnaast heeft Windhoek een leuke wandelroute. Tijdens de route heb je prachtig uitzicht over de stad. Ook zijn er in Windhoek verschillende musea die je kunt bezoeken.

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *