Zit jij er deze winter ook warmpjes bij?

 

In de koude wintermaanden, met de korte en donkere dagen, merk je pas echt hoe fijn het is om gas en stroom in huis te ontvangen. Wist je wel dat het mogelijk is om jouw energie voor een voordelige prijs te ontvangen? Zeker wanneer je al jaren bij dezelfde energieaanbieder zit, kun je jaarlijks tientallen euro’s besparen. Zo zit jij er dit jaar extra warm bij!

 

Stroomkosten besparen

Veel mensen vergeten dat ze jaarlijks op hun energierekening kunnen besparen. Begin nu met energie vergelijken en bespaar jaarlijks een leuk bedrag. Dit bedrag kun je besteden aan dagjes weg, luxe uit eten gaan of andere leuke zaken.

 

Extra bespaartip: Voorzie je huis van spaar- of ledlampen, dubbel glas, dak- of spouwmuurisolatie om nog meer stroom te besparen. Met de isolatie blijft de warmte in huis gevangen en zullen jouw energiekosten nog verder dalen. Plaats je zonnepanelen of een zonneboiler op het dak, dan blijven er op de lange termijn helemaal weinig kosten over.

Eenvoudige vergelijken

Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij een lijst opgesteld waarmee je de goedkoopste energieleveranciers kunt vinden. De aanbieders met de leukste acties zijn namelijk niet altijd het voordeligst!

 

Transportkosten energie

Jouw energie moet over het energienetwerk naar jouw huis vervoert worden, hiervoor betaal je transportkosten. Deze kosten betaal je aan jouw energieleverancier, die deze kosten weer aan de netbeheerder betaalt. Vaak zit dit bij de abonnementsprijs inbegrepen maar soms komen deze kosten over het termijnbedrag uit de aanbieding heen. Daarom is het van belang om bij de voorwaarden te kijken of de transportkosten al bij de prijs inbegrepen zijn.

Hoge kortingen, niet altijd de beste keuze!

Wij raden je aan om altijd het jaartarief te berekenen en de korting hier mee te verrekenen. Bij een aantal kortingsacties betaal je namelijk de eerste 3 tot 6 maanden een gereduceerd tarief en de maanden daarna het ‘normale tarief’. Als je dit bij elkaar optelt kan deze ‘korting’ soms minder voordelig uitvallen dan je in eerste instantie dacht. Een aanbieder met een iets hoger maandbedrag wat het hele jaar hetzelfde blijft, kan dan goedkoper zijn!

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *