8 tips bij het kopen van voetbaltickets

Voor veel mensen is het boeken van voetbalreizen of het bestellen van voetbaltickets best een spannende aangelegenheid. Hoe gaat dit in zijn werk? Welke zitplaatsen kan ik het best bestellen? Welke upgrademogelijkheden zijn er? Allemaal vragen die bij het bestellen van voetbaltickets wel eens de revue passeren.

 

Waar moet je nou echt om denken bij het kopen van voetbaltickets? Wij hebben 8 handige tips om je op weg te helpen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

 

Speeldatum definitief?

In Nederland staat het speelschema vanaf het begin van het seizoen direct definitief vast. In het buitenland wordt in het ergste geval pas vier weken voor aanvang van het speelweekend de exacte datum bekend gemaakt. Daarnaast wordt er in het speelschema nog wel eens wat geschoven in verband met de vele competities waarin verschillende clubs actief zijn. Houd hier dus rekening mee wanneer je je hotel en vlucht boekt.

 

Maak er een combi-weekend van in Londen

Londen is bij uitstek de voetbalhoofdstad van de wereld. Met maar liefst 11 ploegen op de twee hoogste niveaus van het Engelse voetbal is het combineren van twee wedstrijden in één weekend Londen heel erg goed te doen. Zoek zelf naar een combi-weekend of informeer naar de mogelijkheden. Daarnaast kun je natuurlijk altijd een extra dag bijboeken zodat je ook nog een dag de desbetreffende speelstad kunt gaan bezichtigen.

 

Waar wil je zitten in het stadion?

Je hebt in de meeste stadions de keuze uit verschillende soorten tickets/zitplaatsen. Je kunt in de grote lijnen kiezen voor de korte zijde (achter de goals), de lange zijde met mooi overzicht over het veld en hospitality tickets met ruime zitplaatsen en veel extra’s. Bij de meeste voetbalclubs geldt dat de tickets achter de goal het meest scherp geprijsd zijn. De fanatieke aanhang is vaak achter de goals te vinden.

 

Ben je op zoek naar zitplaatsen met goed (over)zicht op het veld, dan zijn de zitplaatsen op de lange zijde erg geschikt. De uitgebreide variant zijn vaak de hospitality tickets. Goed zicht op het veld, luxe zitplaatsen en in veel gevallen voorzien van leuke extra’s als een ontvangst in een lobby, programmablaadje, luxe diner of bezoek aan leuke eetgelegenheden.

 

Geef bij het bestellen van je tickets altijd je reisgezelschap door

Met kinderen wil je liever niet naast het uitpubliek zitten, maar waarschijnlijk liever in een rustig gedeelte van stadion. Dit lijkt misschien voor de handliggend, maar wij raden aan om het toch even aan te geven. Het kan soms als zeer intimiderend worden ervaren door (kleine) kinderen wanneer zij 90 minuten lang naast het gebrul zitten van de fanatieke aanhang van de bezoekers. Zorg voor een fijne reis voor, tijdens en na de wedstrijd! 😉

Beschikbaarheid van de tickets

Houd er rekening mee dat wanneer je een topwedstrijd wilt bezoeken dat de beschikbaarheid stukken lager ligt dan een ‘gewone’ wedstrijd. De beschikbaarheid van voetbaltickets is vaak een stuk beperkter wanneer topploegen tegen elkaar spelen, in geval van lokale derby’s of kampioenswedstrijden. Plan je reis daarom op tijd en voorkom torenhoge prijzen.

 

Hospitality tickets

Zoals eerder al aangegeven zijn er voor veel wedstrijden ook hospitality tickets beschikbaar (ook wel bekend als VIP-tickets). In veel gevallen heb je voor een paar tientjes meer luxe zitplaatsen in het stadion met perfect zicht op het veld + een 3-gangen diner voorafgaand aan (of na afloop van) de wedstrijd. Je beleeft de hele dag in luxe maakt zo je bezoek aan een wedstrijd extra speciaal. Maak je voetbalreis echt compleet door als VIP een wedstrijd te bezoeken.

Geen overnachting en/of vlucht?

Graag een wedstrijd in het buitenland bezoeken maar geen zin, tijd of simpelweg het budget niet voor een vlucht en/of hotel bij te boeken? Denk dan eens aan de Duitse Bundesliga. Net over de Nederland-Duitse grens liggen meerdere grote voetbalclubs (waaronder Borussia Dortmund, Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach), die prima in één dag te bezoeken zijn. Deze clubs spelen op een zeer hoog niveau, spelen hun thuiswedstrijden in enorme stadions (tot wel 80.0000 supporters!) en al deze supporters zorgen bijna 90 minuten lang voor een briljante sfeer.

 

Nu je deze tips tot je hebt genomen ben je helemaal klaar om op voetbalreis te gaan. Bekijk gerust eens het aanbod voetbalreizen van VoetbalreizenXL. Heb je vragen of persoonlijk advies nodig, neem dan gerust contact op met het meest persoonlijke voetbalreisbureau met het grootste aanbod van Nederland en België!

Alvast ontzettend veel plezier bij je volgende voetbalreis!

 

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *