Reistips voor Cuba

Rondreizen in Cuba

Reizen voor het plezier is iets van deze tijd. Veel jongeren en studenten gaan bijvoorbeeld vaak voor een langere tijd backpacken. Zij trekken dan bijvoorbeeld door delen van Zuidoost Azië en Zuid Amerika. Op die manier maken zij kennis met de cultuur. Dat veel studenten reizen (vaak ook wel backpacken genoemd), wil niet zeggen dat oudere mensen dit niet doen. We leven immers in een tijd waarin vliegtickets zowat even makkelijk geboekt worden als treintickets. Een vlucht naar het Caribisch gebied is dan ook zo geboekt.
Ben je van plan een reis te maken? Overweeg dan zeker rondreizen in Cuba!

Cuba en haar interessante geschiedenis

Cuba is een prachtig land in de Atlantische Oceaan. Het land is, zoals je misschien al weet, sinds 1959 communistisch. Cuba is toen communistisch geworden na een bloederige revolutie. Jarenlang zijn Cubanen gevlucht naar de Cubanen door het communistische schrikbewind van Castro. De recente geschiedenis van Cuba is dus heftig en intrigerend. Het meest bijzondere van alles is dat Cuba officieel nog steeds communistisch is. Het communisme is daardoor nog steeds erg goed zichtbaar wanneer je een reis door Cuba maakt. Denk aan de typische Cubaanse auto’s (oldtimers) en de eenvoudige woningen.

De Cubaanse cultuur

Ook de Cubaanse cultuur geeft al veel reden om een reis door Cuba te maken. Cuba heeft bijvoorbeeld kenmerkende muziek. Denk aan de prachtige muziek van Carlos Varela! Ook de Cubaanse keuken is een zeer lekkere. Denk aan heerlijke ‘Arroz con Pollo'(kip en rijst) of ‘Picadillo’ (gehakt vlees en rijst). Verder staat Cuba natuurlijk bekend om de Cubaanse sigaren, Cubaanse rum (gemaakt van rietsuiker) en de boeken van Ernest Hemingway. Al met al een prachtige cultuur om te ontdekken.

Tips voor bezienswaardigheden in Cuba

Ga je rondreizen in Cuba? Dan zijn er bepaalde plekken die je niet kan missen. Denk bijvoorbeeld aan de Vallei van Vinales. Dit bijzondere natuurgebied staat bol van kegelvormige kalksteenformaties, begroeid met bomen en struiken. Dit ziet er imposant en wonderlijk uit. Daarnaast worden in deze vallei de wereldberoemde Cubaanse sigaren gemaakt. Ook Havana is natuurlijk een plek die bezocht moet worden. Havana is nog altijd vol van de prachtige oldtimers, fantastische bouwwerken als de Havana Kathedraal en échte Cubanen! Verder kent Cuba natuurlijk prachtige Caribische stranden. Je waant je zowaar Jack Sparrow van Pirates of the Carribean als je over deze stranden loopt!

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *