Hoe emigreer je naar de Costa?

Het blijft voor veel mensen een droom: wonen op de Costa. Elke dag van heerlijk weer genieten, lekker eten en veel gezelligheid. Toch is deze droom werkelijk maken vaak lastiger dan gedacht. Het zijn meestal de twijfels die je in Nederland houden. Blijven op de plek waar je je comfortabel voelt is altijd de makkelijkste weg. Maar wie niet waagt, wie niet wint toch? In dit artikel geven we jou een overzicht met dingen die je moet regelen wanneer je van plan bent om naar de Costa te verhuizen.

Probeer het eerst eens uit!

Geef het eens een kans. Bevalt het niet dan heb je het in ieder geval geprobeerd en kun je altijd weer terugkomen. Wanneer je al voor een langere tijd in Nederland woont wordt alles al gauw gewoon en is het lastig om je ergens voor op te winden. Met name wanneer de kinderen uit huis zijn slaat de verveling al gauw toe. Emigreren naar de Costa hoeft geen impulsieve beslissing te zijn. Zo is het verstandig om het eerst eens voor een paar weken te proberen. Daarnaast is de Costa een groot gebied met meerdere badplaatsen. Vanuit Nederland kan het lastig zijn om een inschatting te maken welke plaats je uiteindelijk het beste gaat bevallen. Huur voor een paar weken een appartement om erachter te komen of het echt iets voor je is.

De eerste stap zetten

Heb je voor jezelf (en mogelijk je familie) besloten dat emigreren naar de Costa de juiste keuze is dan weet je ongetwijfeld ook al waar in de Costa je wilt gaan vestigen. De meeste mensen die naar Spanje verkassen houden hun huis in Nederland, zodat ze altijd terug kunnen keren. Het zou een optie kunnen zijn om deze onder te verhuren, zodat je de kosten deels of helemaal kunt dekken. Blijf je 6 maanden per jaar in Nederland wonen dan hoef je je niet uit te schrijven bij de gemeente. Wanneer je langer dan 6 maanden uit Nederland blijft dien je dit wel te doen. Dan wordt het direct een ander verhaal. Bij uitschrijving heb je geen zorgverzekeringsplicht meer en zullen de meest verzekeraars je niet eens een zorgverzekering geven. In dit geval zal je dus op zoek moeten gaan naar een internationale zorgverzekering. Daarnaast zal je aan overheden, organisaties, verenigingen etc. een adreswijziging door moeten geven.

Een huis op de Costa vinden

Emigreren naar de Costa zal altijd het risico met zich meebrengen dat je uiteindelijk niet kan aarden om welke reden dan ook en weer terug wilt. Prima, wanneer je een huis of appartement huurt. Dan kun je deze direct opzeggen en zit je nergens aan vast. Kies voor een woning die al gemeubileerd is en die dicht bij het centrum ligt. Dit verhoogt het kwaliteit van het leven aanzienlijk!

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *