De bekendste badplaats van Nederland: Scheveningen

Als Belg woon ik al vele jaren in Nederland, en als er één badplaats is waar ik steeds naar terugkeer in dit land, is het wel Scheveningen. In eerste instantie omdat je er heerlijk kunt wandelen over de pier, maar ook omdat de badplaats gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Omdat ik er nu een aantal keer geweest ben, deel ik graag mijn favoriete plekjes en activiteiten met jullie!

Activiteiten

Scheveningen barst van de leuke activiteiten! Bij goed weer zijn er allerlei activiteiten die je in het water kunt doen, zoals windsurfen, kitesurfen en paddlesurfen. Helaas is Nederland net zo zonnig als België, en zijn er dus meer dagen waarop deze activiteiten niet geschikt zijn dan dat er dagen zijn waarop ze wél leuk zijn. In Scheveningen is dat eigenlijk helemaal niet zo erg. Je kunt er namelijk mooie, lange wandelingen langs de kust maken, en mocht het weer echt heel slecht zijn, dan zijn er ook genoeg binnenactiviteiten! Zo is er een vestiging van Sea Life en zijn er verschillende musea. Ook kan ik je aanraden om eens een musicalvoorstelling in het circustheater te bekijken.

 

Leuke strandtentjes

Wanneer ik in Scheveningen ben, vind ik het heerlijk om lekker lang op het terras van een leuk strandtentje te zitten. Een van mijn favorieten is Strandtent Scheveningen. Dit strandtentje ligt heel centraal en je kunt er heerlijk eten. Het leuke is dat je er naast lekker eten en drinken ook allerlei activiteiten kunt ondernemen. Zo heb ik vorige zomer een cocktailworkshop gevolgd, en ben ik komende zomer van plan om mee te doen aan een workshop zandsculpturen maken. Andere aanraders in Scheveningen zijn Buena Vista Beach Club en Boomerang Beach.

 

Accommodaties

Hoewel ik meestal niet overnacht in Scheveningen, zijn er genoeg leuke accommodaties waar je kunt overnachten. Het meest in het oog springend is het Kurhaus. Dit imposante hotel ligt tussen het Gevers Deynootplein en de boulevard, en zal direct indruk op je maken. Vind je het Kurhaus te duur? Dan zijn er ook genoeg betaalbare opties. Wat ik persoonlijk nog eens wil doen, is kamperen op een van de campings van Scheveningen. Ik zie het al helemaal voor me: strand, kampvuur en ik in zo’n typisch Nederlandse vouwwagen. Nu nog een vouwwagen kopen

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *