TRAVEL TIP: KIES VOOR EEN SPANNENDE TANZANIA SAFARI

Bent u opzoek naar een iets avontuurlijker vakantie dan in Nederland of stedentrip? Een echte one in a life time ervaring? Dan heeft u waarschijnlijk nog niet nagedacht over een echte Tanzania safari. Een safari in Tanzania is een echte unieke beleving. In een safari-jeep met open dak door de natuur rijden met prachtige landschappen zoals de beroemde savannes en rivieren van de Serengeti, Lake Manyara of de oude baobob bomen in Tarangiri. Alles leren over de big 5 en deze van heel dichtbij zien, de vele leuke excursies of activiteiten doen en na een avontuurlijke dag heerlijk verblijven op een prachtige locatie waarbij het wild vanuit uw slaapkamer te zien is en u ’s avonds de geluiden van de natuur hoort. Miljoenen mensen dromen hiervan.

Door de vele aanbiedingen is het soms lastig door de bomen het bos te zien. Wat voor safari’s zijn er eigenlijk?

Verschillende soorten safari’s

Vaak denken mensen bij een safari aan de klassieke safari waarbij men in een grote jeep met een lokale gids door de natuur rijd op zoek naar wilde dieren. Echter zijn er tegenwoordig veel meer mogelijkheden om de Afrikaanse natuur te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een wandelsafari, self-drive safari, kanosafari of treinsafari.

Een wandelsafari is voor mensen die veel kennis hebben van de natuur en wilde dieren, en echt tussen de wilde dieren in het park willen rondlopen. Het is hierbij van belang om onder leiding van een professionele gids (die gewapend is) deze safari af te leggen.

Houdt u niet zo van groepsreizen zoals een klassieke safari dan is het natuurlijk ook mogelijk om een eigen klassieke safari te houden, ook wel de “self-drive safari” genoemd. Hierbij gaat u alleen of samen de safari in. Het vergt wel veel voorbereidingen maar hiervoor kunt u uiteraard ook een touroperator inschakelen die een hoop dingen vooraf voor u kunt regelen zoals een auto en een accommodatie.

Er zijn een aantal wildparken welke u per boot of kano kunt verkennen zoals de Okavango Delta in Botswana of de Mana Pools National Park in Zimbabwe. Zo kunt u het landschap rustig verkennen en de dieren ook dichtbij benaderen. Het is echter hierbij ook van belang om met een getrainde gids op pad te gaan, aangezien het uiteraard niet geheel zonder gevaar is, zoals nijlpaarden en krokodillen die zich in het water bevinden.

Als laatst is het ook mogelijk per trein op safari te gaan, bijvoorbeeld de Rovos welke van Nairobi naar Mombassa in Kenia gaat of de Shongololo die van Swaziland, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique rijdt. Deze treinsafari’s is een ideale maar soms dure manier om de natuur te ontdekken.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *