Wereldbol

Sporten terwijl je reist?

Hoe blijf je fit op reis? Het is een vraag die makkelijk te beantwoorden is. Maar vaak lastig blijkt in de uitvoering. De vraag die je jezelf eigenlijk moet stellen is: Hoe motiveer ik mezelf op reis om fit te blijven? Terwijl je in Nederland zonder moeite 4 keer per week traint, ben je tijdens het reizen vaak te druk in de weer om je bezig te houden met je conditie. De hitte, droogte, gezelligheid met medereizigers en een onregelmatig leven zijn hierbij belangrijke spelbrekers. Toch is het mogelijk om tijdens je reizen nog met regelmaat te sporten. We hebben van www.sportvelden.nl tips meegekregen over sporten op reis.

Motivatie om te sporten op reis

Je kunt op talloze manieren een workout doen op reis. Maar het komt allemaal neer op motivatie. Niet voor iedereen is dit een probleem, maar voor velen is dit erg moeilijk in het buitenland. Door een vol dagprogramma (of een kater) of medereizigers die samen allemaal dingen willen doen. Allemaal redenen om het sporten uit te stellen. Als je eenmaal nee hebt gezegd tegen het sporten, dan kan het moeilijk zijn om er weer aan te beginnen. Het is natuurlijk goed om het af en toe rustig aan te doen en bij te komen. Maar wanneer je ook op een lange reis in vorm wilt blijven, dan moet je er wel tijd en energie in steken. Hoe zet je die eerste stap en hoe zorg je ervoor dat je dit vast blijft houden?

Zorg voor routine!

Dit is een belangrijk onderdeel in het dagelijkse leven. Spreek van te voren met jezelf af hoe vaak je per week actief bezig wilt zijn. En wat ‘actief zijn’ in houdt. Dit kan namelijk verschillen per persoon. Zo kan een flinke hike (denk aan bergklimmen of een lange wandeling) ook als workout tellen. Zo ook een surfles of een yogasessie. Je kunt ook je medereizigers betrekken bij het sporten. Sla gezellig een balletje op een kunstgras tennisbaan. Of andere activiteiten die passen bij je reis.

 

Als je eenmaal in een ritme zit zul je minder problemen ondervinden met motivatie. Ben je een keer echt heel moe of een beetje ziek? Dan kun je je workout verkorten. Er is bijvoorbeeld een 7 minute workout app die gericht is op een korte full body workout. Voor vermoeide dagen is yoga ook een goede manier om in je ritme te blijven.

 

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *