europese vlag

Op vakantie naar onze Europese buurlanden?

Bij speciale vakantieoorden denken we vaak niet onze buurlanden, Duitsland, Engeland of België. Deze worden meer gezien als leuke, gezellige en wat goedkopere vakanties in vergelijking met de luxueuze zon-, zee- en strandvakanties. Maar ook in onze buurlanden kun je je ogen uitkijken en genieten van een bijzondere vakantie. In dit blog zal ik een aantal interessante bezienswaardigheden culturele eigenschappen van onze buurlanden bespreken die je misschien nog niet kende!

Engeland

Bij Engeland denken we als eerste aan de koningen, thee, high tea’s en Harry Potter. Engeland heeft een hele rijke geschiedenis, die zijn toppunt kende in de 19e eeuw. Toen kwam in Engeland massaal de industrie en leidde zij op economisch gebied de wereld. Engeland heeft door de eeuwen heen veel doorstaan, het was in tijden van oorlog een lastig land om te verslaan dankzij de hoge rotsen die het eiland heeft. De Romeinen noemde Engeland ‘Albion’ (dit betekent: wit, van deze rotsen), en in de 2e wereldoorlog bleef Engeland ook buiten bezetting van Duitsland. Bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Stonehenge, één van de meest bewonderingswaardige en mysterieuze monumenten in Europa dat uit de Steentijd stamt, en London met bijvoorbeeld de Big Ben en het Natural History Museum.

Duitsland

Als we aan Duitsland denken, denken we ook snel aan worst en bier. De Alpen in Zuid-Duitsland zijn een mooi en populair vakantieoord. Ook Duitsland heeft een rijke geschiedenis. Er zijn veel musea en historische monumenten te vinden, met name in Berlijn. De stad die tot 1989 gescheiden was door een ondoordringbare muur. Voor de donkere periode van de twee wereldoorlogen was Duitsland een heel groot land op cultureel gebied. Veel invloedrijke kunstenaars en componisten zijn Duits. De Duitse vlag stamt uit de Romeinse tijd: de Roomse keizer had als banier een afbeelding van een zwarte adelaar met rode klauwen op een gele achtergrond. Hier komen de kleuren in de Duitse vlag dus vandaan.

België

België lijkt op cultureel gebied veel op Nederland. Tot 1850 hoorde het bij Nederland, dus de geschiedenis lijkt op die van Nederland. Tijdens de 1e wereldoorlog heeft België wel een hele zware periode doorgemaakt. In België werd extreem veel oorlog gevoerd en er vielen honderd duizenden doden. Er zijn prachtige musea en herdenkingsplekken / -monumenten in België die hieraan gewijd zijn. De kleuren van de Belgische vlag stammen van het voormalige hertogdom van Brabant. Het teken hiervan was namelijk een gouden leeuw met rode tong en klauwen, op een zwarte achtergrond. Naast de historische plekken en herdenkingsplekken, zoals Ieper, zijn de Belgische Ardennen ook een populair vakantieoord. Dit natuurgebied met heuvels en bossen biedt een prachtig vakantieoord voor buiten Nederland.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *