waterdichte backpack

Kies de juiste tas voor jouw vakantie

Ga je binnenkort op vakantie en ben je op zoek naar een goede tas? Op internet zijn er verschillende webwinkels die tassen verkopen. Het is belangrijk dat je de juiste tas kiest voor tijdens jouw vakantie. Wij van indeSHOP.nl helpen je daar graag mee. IndeSHOP is een webwinkel in onder andere sleutel organizers, creditcardhouders en tassen. Het uitgebreide tassen assortiment van indeSHOP bestaat uit: schoudertassen, office bags, messengers, laptoptassen, reistassen, rugzakken, sporttassen, fietstassen, drybags, waterdichte tassen en ecotassen. Hieronder leggen wij jouw uit waarom je voor een waterdichte tas moet kiezen.

Het belang van een waterdichte tas

Een waterdichte tas klinkt allereerst gewoon al erg handig. Het feit dat je tas water afstoot en ervoor zorgt dat je spullen droog blijven is al een fijn gevoel. Dit gevoel is niet de enige reden dat je voor een waterdichte tas moet kiezen. Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld te backpacken, moet je al je spullen in een tas op je rug vervoeren. Deze tas zit dan vol met spullen die niet nat moeten worden zoals kleding, eten en drinken. Natte spullen zijn niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk. Wanneer jij en je spullen helemaal nat geregend zijn en je moet in natte kleding in een natte tent gaan slapen, loop je kans op onderkoeling. Met een waterdichte rugzak kun je dit eenvoudig voorkomen en zorg je ervoor dat je altijd droge kleding aan kunt trekken.

Hier moet je op letten bij een waterdichte tas

Er zijn veel verschillende soorten waterdichte tassen. Sommige van deze tassen kunnen alleen tegen een paar druppels water en andere tassen zijn zelfs bij volledige onderdompeling nog waterdicht. Hoe waterdicht een tas is, kun je zien aan de IP waarde van de tas. De IP waarde geeft aan hoe stofdicht en waterdicht een tas is. Het eerste cijfer van deze waarde geeft aan hoe stofdicht het product is. Wanneer hier een 0 staat, is de tas niet beschermd tegen stof. Als dit cijfer een 6 is, is de tas volledig stofdicht. Het tweede cijfer geeft aan hoe waterdicht de tas is. Hierbij staat de 0 weer voor niet beschermd. Het cijfer voor hoe waterdicht de tas is, kan oplopen tot het cijfer 8. Hoe hoger dit cijfer dus is, hoe beter de tas tegen water kan.

Wij raden aan om naast de IP waarde ook naar het drijfvermogen van de tas te kijken. Tassen met een drijfvermogen kunnen met een inhoud tot een bepaald gewicht blijven drijven op het water. Hierdoor blijven je spullen droog en verdwijnen deze niet wanneer ze in het water vallen.

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *