EEN REISBLOG BEGINNEN

Wat is er leuker reizen? Op vakantie, een verre reis of gewoon een weekend weg. Allemaal manier om je volgende trip in te vullen. En hoe leuk is het om je ervaringen om die ene berg, stad of je foto’s van die prachtige Griekse baai te delen via je eigen reisblog? Je ziet ze steeds meer. Webblogs van backpackers of andere reizigers die jaloersmakende verhalen en ervaringen delen met jouw als thuisblijver zijn immens populair. Maar het is ook erg gemakkelijk. Daarom geven we jou een paar tips om de eerste stappen te zetten om je eigen travelblog op te zetten.

Verdeel je posts in categorieën

Op den duur is het handig als je je artikels onderverdeeld hebt in verschillende categorieën. De lezer vindt ze dan sneller. Daarnaast is Google ook dol op goed georganiseerde reisblogs en zal je daardoor hoger ranken. Hierdoor is de kans groter dat potentiële bezoekers je sneller vinden en jouw enthousiast geschreven blogs lezen, en delen! Dat is natuurlijk wat je wilt. Dit doen veel Backpackers online namelijk. Je bereikt snel veel geïnteresseerde mensen.

Ga op reis!

Het lijkt logisch maar ga op reis! Dat kan al naar een festival of weekendtrip naar de zuiderburen. Begin er gewoon over te schrijven en probeer je beeldend mogelijk je blogs vorm te geven. Dit kan ook letterlijk met eigen geschoten foto’s.

Reistips

Als je je blog geschreven hebt kun je een leuke pakkende titel bedenken. Titels met een ‘top 10’ of ‘7 tips om..’ scoren goed. Je kunt daarnaast ook reistips geven, budgettips of bijvoorbeeld een categorie met ‘tips van de redactie’.

Laat je inspireren door andere bloggers of reizigers die je onderweg tegenkomt. Laat je niet beperken door de standaard blogregels maar laat je fantasie en passie vloeien. Daardoor schrijf je vaak levendiger wat veel leuker leest. Veel succes en vooral veel plezier met het starten van je eerste reisblog!

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *