GELD TERUG BIJ VLIEGVERTRAGINGEN

Voor degenen onder ons die weleens op vakantie gaan buiten Nederland en daarmee met het vliegtuig gaan, jullie zullen dit zeker herkennen. Of juist voor toeristen die naar ons Nederland toe komen om de Amsterdamse grachten, onze koeien, tulpen of molens te bekijken: we hebben het allemaal weleens meegemaakt. Na wekenlang uit te kijken naar de welverdiende vakantie, kom je op het vliegveld aan en blijkt je vlucht vertraagd. Als het helemaal tegenzit mis je hierdoor ook nog je overstap waardoor de cocktails, zonnige stranden of avontuurlijke bergbeklimmingen nog even op zich moeten laten wachten. Zonde!

Omdat het compensatie aanvragen bij de vluchtmaatschappij vaak een gedoe is, iets wat je zeker niet wilt doen op vakantie en wat veel tijd vergt, zijn er nu andere oplossingen.
Als uw vlucht overgeboekt is, vertraagd is of zelfs geannuleerd is kunt u hier tot wel €600 vergoeding voor krijgen van de maatschappij waarmee u gevlogen hebt. Dat is nog eens geld terug bij vertraging.

De hoogte van de vergoeding verschilt per bestemming, vluchtduur en vertragingsduur.
Vloog u 1.500 kilometer, of minder? Dan heeft u recht op €250, mits de vertraging meer dan vier uur duurde.
Vloog u tussen 1.500 en 3.500 kilometer? Dan heeft u recht op €400, mits de vertraging meer dan vier uur duurde.
Vloog u 3.500 kilometer, of meer (intercontinentale vluchten)? Dan heeft u recht op €600, mits de vertraging meer dan vier uur duurde.

Als de vertraging tussen de 3 en 4 uur duurde kan de maatschappij het compensatiebedrag halveren.

Alleen als er sprake was van ‘buitengewone omstandigheden’, dat wil zeggen extreme weersomstandigheden, stakingen of politiek onrust, kan de maatschappij niet verantwoordelijk gesteld worden. In alle overige gevallen wel, ook als de klantenservice van uw maatschappij u in eerste instantie verteld dat dit niet het geval is.

Heeft u al een vergoeding vertraging vlucht ?

About feestje78

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *